بازدید نمایندگان ارشد سازمان یونیسف از مراکز بهداشتی و درمانی زاهدان

بازدید نمایندگان ارشد سازمان یونیسف از مراکز بهداشتی و درمانی زاهدان
خانم مونیکا نیلسن معاون فنی یونیسف، خانم شرلی مارک پرابو متخصص سلامت منطقه ای یونیسف و دکتر گاگان گوگتا مشاور ارشد برنامه های سلامت نوزادان از دفتر مرکزی یونیسف نمایندگان ارشد سازمان یونیسف از مراکز بهداشتی و درمانی زاهدان بازدید کردند.
نمایندگان سازمان یونیسف طی بازدیدی از خانه بهداشت آل احمد حاجی پوگی زاهدان خدمات و مراقبتهای موثر تیم های بهداشتی در ارتقاء سلامت مادران باردار و نوزادان این مرکز را مورد ارزیابی قرار دادند.
دکتر فریبرز راشدی رئیس مرکز بهداشت زاهدان در بازدید نمایندگان یونیسف از خانه بهداشت آل احمد حاجی پوگی زاهدان اظهار داشت از ابتدای امسال تاکنون 82 تولد زنده در این مرکز ثبت شده است که از این تعداد 80 زایمان در بیمارستانها و مراکز تسهیلات زایمانی انجام شده است. وی همچنین گفت: در این مرکز خدماتی نظیر ویزیت پزشک ، مامایی، مراقبت سلامت، واکسیناسیون، بهداشت خانواده و ... انجام می شود. 2هزار و 495 نفر تحت پوشش این خانه بهداشت هستند.
دکتر خداداد شیخ زاده، معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در حاشیه بازدید از مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سعادت زاهدان بیان داشت: یکی از محورهای اصلی خدمات بهداشتی ارائه خدمت مناسب به مادران در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان است.
وی ادامه داد در حال حاضر 4 مرکز تسهیلات زایمانی شهری و 32 مرکز تسهیلات زایمانی روستایی در زاهدان فعال است و از ابتدای سال جاری تاکنون 2700 زایمان در مراکز تسهیلات زایمانی زاهدان انجام شده است.
در ادامه بازدید دکتر گاگان گوگپتا مشاور ارشد برنامه های سلامت نوزادان دفتر مرکزی یونیسف در بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سعادت زاهدان اظهار داشت حمایت خوب پس از زایمان در سلامت جسمی و روحی مادر باردار تأثیر زیادی دارد و بهترین زمان مراقبت از مادر باردار پس از زایمان در 24 ساعت اول است. وی گفت: خوشبختانه نظام ارجاع به خوبی در مراکز بهداشتی زاهدان در حال انجام است.
دکتر مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز در ادامه بازدیدهای نمایندگان یونیسف از بیمارستان علی ابن ابیطالب گفت: روزانه 30 نوزاد در بیمارستان علی ابن ابیطالب زاهدان متولد می شوند و 28 تخت NICU در این بیمارستان فعال است و این تخت ها مجهز به کلیه تجهیزات مراقبتی سطح سه نوزادان از جمله ونتیلاتور، مانیتورینگ قلبی، تنفسی، پمپ سرم ، پمپ سرنگ،دستگاه سی پپ، آمبوبگ، هولدر، ساکشن و اکسیژن سانترال می باشد.