دکتر سید مهدی طباطبایی

مشاور ریاست دانشگاه در امور بین الملل

مدرک تحصیلی : M.D, Ph.D. (Epidemiology)

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

 

 

 دکتر طباطبایی پس از فارغ التحصیلی از دانشکده پزشکی زاهدان در سال 1376 در حوزه بهداشت عمومی در استان سیستان و بلوچستان مشغول به کار شد. او به عنوان پزشک خانواده روستایی، پزشک هماهنگ کننده سل  شهرستان و رییس مرکز بهداشت شهرستان زابل و زاهدان و نیز معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خدمت کرده است.

به عنوان بخشی از شغل خود، او با طیف گسترده ای از مشکلات بهداشت عمومی و موارد اضطراری از جمله مالاریا، سل، وبا و بیماری های قابل پیشگیری با واکسن سروکار داشته است. وی در اجرای پروژه های مشترک با آژانس های بین المللی مانند صندوق جمعیت سازمان ملل، صندوق کودکان و دفتر سازمان جهانی بهداشت  در ایران همکاری داشته است. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از جمعیت کمتر برخوردار در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند، بیماری‌های غیرواگیر به‌ویژه فشار خون و دیابت نیز از مشکلات عمده بهداشت عمومی در این استان است. وی در راستای اولویت‌های وزارت بهداشت ایران و برنامه کنترل بیماری‌های غیرواگیر، مداخلات مبتنی بر جمعیت را برای مقابله با عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر برنامه‌ریزی و اجرا  کرده است.

پس از اخذ دکتری تخصصی در رشته رشته اپیدمیولوژی از دانشگاه استرالیای غربی در سال 1388 به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان استخدام شد. از آن زمان تاکنون، وی طیف وسیعی از پروژه های تحقیقاتی مرتبط با بیماری های واگیر و غیرواگیر و سایر مسائل بهداشت عمومی را برنامه ریزی و اجرا کرده است. وی هم‌اکنون عضو مرکز تحقیقات ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می‌باشد. وی به تدریس اپیدمیولوژی به دانشجویان رشته های مختلف و همچنین راهنمایی و سرپرستی پایان نامه های تخصصی پزشکی، پزشکی و کارشناسی ارشد نیز پرداخته است. وی سابقه تدریس در دانشگاه استرالیای غربی به عنوان مربی (1388-1386) و در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان عضو هیات علمی از سال 1388 را دارد. وی  در سال 1401  به عنوان مشاور رئیس در امور بین الملل منصوب شد.

 

Curriculum Vita (updated March 2024)

International Professional Activities & Workshops

Teaching experiences at the University of Western Australia

Seyed Mehdi Tabatabaei- Google ScholarZahedan Cohort Study

 


 

جزییات تماس :

آدرس : استان سیستان و بلوچستان-زاهدان - بلوار خلیج فارس - دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

کد پستی : 9816743463

فاکس :33372003-054

وب سایت : https://zaums.academia.edu/SeyedMehdiTabatabaei

  ایمیل : zu.healthdeputy@gmail.com

   internationaloffice@zaums.ac.ir  

dr.sm.tabatabaei@zaums.ac.ir  

 



.

  • 1402/11/20 - 09:48
  • - تعداد بازدید: 67
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 63
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

افتتاح 16 پروژه بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان توسط وزیر بهداشت

افتتاح 16 پروژه بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان توسط وزیر بهداشت

 

همزمان با فرا رسیدن جشن بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی 16 پروژه بهداشتی و درمانی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد.

 

به گزارش روابط عمومی دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور در زاهدان گفت: این پروژه‌های بهداشتی و درمانی با زیربنای 1 هزار و 934 مترمربع و اعتبار بالغ بر 396 میلیارد ریال افتتاح شد.

 

وی در مراسم افتتاح بخش تصویربرداری MRI  بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان گفت: این دستگاه ام آر آی پیشرفته با مساعدت و همکاری بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره(  خریداری شده است.

 

 دکتر بهرام عین اللهی ادامه داد:  این دستگاه از دستگاه‌های  پیشرفته کشور است که محدودیت تصویربرداری برای افراد با وزن بالای 100 کیلوگرم را ندارد.

 

همچنین پروژه ی ساختمان ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با زیربنای 600 مترمربع که ظرف مدت 3 ماه آماده شده اس نیز افتتاح شد.

 

دکتر عین اللهی در بازدید از مرکز بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ساختمان مرکز فوریت های پزشکی و بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اقدامات سریع و صحیح، در نجات جان بیماران ارزش فراوان و غیرقابل انکار دارد.

 

وزیر بهداشت گفت: سیستان و بلوچستان از استان های حادثه خیز کشور است و حادثه ها و بحران های مختلفی در آن به وجود می آید.

 

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان بالاترین آمار تصادفات را در سطح کشور دارد، باتوجه به پراکندگی های سیستان و بلوچستان لازم است تا پایگاه های اورژانس هوایی و بال ثابت هوایی افزایش یابد.

 

دکتر  عین اللهی گفت: افتتاح پایگاه اورژانس شهری شماره 2 خاش، پایگاه اورژانس کله گان سراوان، پایگاه اورژانس کنت سراوان، خانه بهداشت جلدک زاهدان، محمد آباد کورین،  جوانتل زاهدان، اسماعیل آباد زاهدان، کشک سیب و سوران و مرکز خدمات جامع سلامت چاه زرد در زاهدان از دیگر پروژه‌های افتتاح شده است.

 

دکتر بهرام عین اللهی افزود: دستگاه سی تی سیمولاتور (شبیه سازی درمان ) بیماران سرطانی در بخش رادیوتراپی مرکز آموزشی درمانی علی ابن ابی طالب (ع) نیز از دیگر پروژه‌های افتتاح شده است.

 

وی ادامه داد: تمام بیماران سرطانی در سیستان و بلوچستان به صورت رایگان درمان می شوند.

 

دکتر عین اللهی افزود: علاوه بر این سیمولاتور، دستگاه های پیشرفته پت اسکن و شتاب دهنده نیز به زودی وارد چرخه خدمات رسانی خواهد شد و این مرکز یکی از مراکز پیشرفته خدمات درمان سرطان در سیستان و بلوچستان خواهد شد،امیدواریم با نصب این تجهیزات بیمار از این منطقه برای درمان به استان‌های دیگر مراجعه نکند.

 

 

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان علیرغم محرومیت‌ها دارای ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی است گفت: خدمت در  استان به توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سیستان و بلوچستان کمک می کند.

 

وزیر بهداشت افزود: در انقلاب اسلامی ایران خدمات بسیار ارزشمندی در حوزه سلامت سیستان و بلوچستان به وقوع پیوسته است.

 

وی به وجود پزشکان خارجی در ایران در قبل از انقلاب اشاره نمود و گفت: در آن زمان برخی از پزشکان خارجی در ایران و سیستان و بلوچستان حضور داشتند اما در حال حاضر شاهد هستیم بیماران از کشورهای همجوار جهت درمان به مراکز درمانی سیستان و بلوچستان مراجعه می‌کنند.

 

دکتر عین اللهی گفت: بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) زاهدان یکی از مجهزترین و پیشرفته‌ترین بیمارستان‌های چشم پزشکی کشور است، تجهیزات پیشرفته چشم پزشکی موجود در بیمارستان الزهرا(س) با بیمارستان‌های تهران برابری می‌کند.

 

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح پویش سلامت گفت: این طرح در سیستان و بلوچستان با موفقیت به پایان رسید.

 

دکتر عین اللهی با بیان اینکه سبک زندگی سالم در پیشگیری از ابتلا به سرطان بسیار موثر است گفت: با تغذیه ورزش منظم، ترک سیگار می‌توان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد.

 

وی ادامه داد افرادی که سابقه خانوادگی سرطان را دارند، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند تا با توجه به سابقه خانوادگی و سایر عوامل خطر، توصیه هایی برای غربالگری و پیشگیری از سرطان را دریافت کنند.

 

وزیر بهداشت گفت: اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن آسان تر است.

 

وزیر بهداشت بر تقویت پایگاه‌های مرزی سلامت اشاره نمود و گفت: تقویت پایگاه‌های سلامت مرزی منجر به ارتقای سطح سلامت جامعه می‌شود،این پایگاه ها در مناطق مرزی واقع شده اند و خدمات بهداشتی و درمانی اولیه را به ساکنان محلی و مهاجران ارائه می دهند و از انتشار بسیاری از بیماری‌های واگیر مانند مالاریا سل و.. پیشگیری می‌کنند.

 

وی ادامه داد: تقویت این پایگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا می تواند به ارتقای سطح سلامت جامعه در مناطق مرزی کمک کند.

 

 

به گفته دکتر عین اللهی قاچاق دارو معضلی است که به سلامت جامعه آسیب می رساند، باتوجه به ظرفیت و پتانسیل استان امیدواریم زیرساخت های تولید دارو در این استان راه اندازی شود تا به جلوگیری از قاچاق دارو کمک کند.

 

محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: حوزه پیشگیری و بهداشت بسیار مهم است،  پیشگیری از بیماری ها به کاهش هزینه های درمان و ارتقای سطح سلامت جامعه کمک می کند.

 

وی ادامه داد: با ارتقای سطح سواد سلامت جامعه و آموزش می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرد.

 

محمد کرمی ادامه داد: لازم است که جهت جلوگیری از عزیمت بیماران به سایر استان‌ها مراکز درمانی سیستان و بلوچستان توسعه و گسترش یابد تا دیگر هیچ بیماری از استان خارج نشود.

 

وی افزود: موقعیت خاص جغرافیایی سیستان و بلوچستان باعث شده است که تا این استان با کشورهای آفریقایی و آسیایی ارتباط خوبی داشته باشد.

 

استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: با توجه به مساحت زیاد سیستان و بلوچستان لازم است تا بالگرد اورژانس هوایی و بال ثابت هوایی نیز در سیستان و بلوچستان فعال‌تر شود.

 

دکتر حبیب غزنوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: در حوزه سلامت انقلابی در سیستان و بلوچستان به وقوع پیوسته است.

 

وی گفت: در قبل از انقلاب اسلامی هیچ بیمارستانی در سیستان و بلوچستان با اعتباربخشی بین المللی وجود نداشت، در حال حاضر سه بیمارستان علی بن ابیطالب علیه السلام زاهدان، دارالشفاء میرجاوه و الزهرا (س) زاهدان از معیارهای استاندارد بین المللی ارزیابی برخوردار هستند.

 

 

 

  • گروه خبر : خبر
  • کد خبر : 48218
Keywords
ابوالفضل قلاسی
خبرنگار

ابوالفضل قلاسی

Pictures

تنظیمات قالب